Zoeken naar bruidsjurken, events etc
Ons verhaal

Uit liefde voor bruidsmode

Van jongs af aan was het Dani haar grootste droom om later te gaan werken tussen de mooiste bruidsmode en als jongste telg uit een echte bruidsmode familie voelde dit niet meer dan vanzelf sprekend voor haar. Vanaf het moment dat ze een potlood kon vasthouden besteedde ze haar tijd met het schetsen van bruidsjurken en naaide ze tientallen outfits voor haar barbiepoppen. Soms als ze geluk had mocht ze met haar vader mee op pad naar zijn klanten, de meest gerenommeerde bruidszaken van Nederland, die er voor zorgde dat ze nooit met lege handen de winkel hoefde te verlaten. Als klein meisje was Dani al de trotste eigenaar van een echte Pronovias bruidsjurk en had ze hier bij een matching kanten sluier van Poirier.

Toen Dani slechts zestien jaar oud was vond ze het tijd om met haar liefde voor bruidsmode aan de slag te gaan en zette ze haar eerste grote stappen om hier serieus werk van te maken. Ze begon met het ontwerpen van een kleine collectie bruidsmode en ging samen met haar vader op pad om de beste fabrikanten te vinden. In het bedrijfspand van haar ouders in Schagen vestigde ze een klein atelier gespecialiseerd in het vervaardigen en op maat maken van bruidskleding. Al snel ondervond Dani dat ze meer ambities had dan enkel haar eigen bruidsjurken produceren en transformeerde ze haar atelier in een heuse bruidsmodezaak. Haar allereerste echte inkoop afspraak met één van de grote namen uit de bruidsmode industrie was met haar favoriete label, Enzoani. Sinds 2014 vind je hun collecties al bij Dani van Toll in de winkel.

Na een korte tijd op de Witte Paal in Schagen groeide Dani van Toll uit haar jasje en werd het tijd voor een nieuwe locatie. Samen met haar bruidswinkel verhuisde ze in 2016 op 18-jarige leeftijd van Schagen naar het centrum van Hoorn naar een echt winkel pand. Eerst op Breed nummer 10, maar na een fractie van tijd kon ze wegens het succes van haar bruidsmodezaak in 2018 verhuizen naar haar droompand, Breed 4, dat maar liefst meer dan 300 m2 groot is. Tot op heden is Dani van Toll Hoorn hier gevestigd. Ook vind je tegenwoordig tegenover de bruidswinkel een bruidsmode outlet met voordelige bruidsjurken. Zo kan iedere bride to be terecht bij Dani van Toll voor de ultieme droomjurk, ongeacht het budget. Dani van Toll werkt met een one-stop-shop concept en heeft niet alleen bruidsjurken, maar accessoires en galajurken..

Drie bruidswinkels in Nederland

Na een onrustige corona-periode begon het bij Dani weer te kriebelen en kreeg ze het idee om nog een bruidswinkel te openen. Zo ging ze begin 2022 op onderzoek uit en kwam ze al snel terecht op de Diagonaal in Almere. Dit was meteen liefde op het eerste gezicht en op 1 september 2022 opende ze hier op feestelijke wijze de deuren van haar derde bruidswinkel in Nederland. Een exclusieve boutique midden in het land voor aanstaande bruiden die op zoek zijn naar iets speciaals voor hun grote dag. 

Volgend jaar, in 2024, viert Dani van Toll haar 10-jarige jubileum. Inmiddels hebben al meer dan 5000 prachtige pareltjes onze bruidswinkel verlaten. 

Een droom die uitkwam

Wist jij al wat je later wilde worden toen je klein was? Ik wel! Zo lang als ik me al kan herinneren droomde ik er van om later de meest fantastische jurken te kunnen maken voor de mooiste dag van mensen hun leven. Bruidsmode is vanaf dag één passie en ik zie Dani van Toll Bruidsmode dan ook echt als mijn levenswerk. Met hart en ziel sta ik samen met mijn team 7 dagen per week klaar om mee te mogen werken aan al die prachtige bruiloften over de hele wereld. Zo komen mijn bruiden niet alleen uit Nederland, maar ook uit plaatsen als Dubai en New York.

Kom jij ook je bruidsjurk bij ons uitzoeken?